Inleiding

De oefeningen

Onderwerpen onderbouw

Onderwerpen tweede fase

Een korte impressie

Algecadabra in het moderne onderwijs

Algecadabra downloaden (nederlands)

Algecadabra downloaden (engels)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een korte impressie

Nadat de opgave is verschenen, wordt van de gebruiker verwacht, dat hij de opgave op papier (of uit het hoofd) maakt. Tijdens dit rekenwerk, of achteraf, kan, door herhaaldelijk op de knop [rekenstap] te klikken, telkens een volgende rekenstap worden opgevraagd. Hieronder een voorbeeld van een deling van twee breuken. Veel meer voorbeelden ziet u in de handleiding. U kunt die nu meteen HIER kosteloos downloaden.  

Breuken

Het kan gebeuren dat de gebruiker (of een leerling in de klas) even door de bomen het bos niet meer ziet. Het gaat bijvoorbeeld even te snel voor hem.

Dan kan een deel van de berekening tijdelijk worden afgeschermd door op de berekening te dubbelklikken. De berekening wordt dan afgedekt door een ‘blauw blaadje’, dat met de muis kan worden versleept. Op deze wijze kan een deel van de berekening worden afgedekt, waardoor de aandacht kan worden geconcentreerd op het deel dat van toepassing is.

Breuken

Dat blauwe blaadje verdwijnt weer door erop te dubbelklikken (of het kruisje rechtsboven op dat blaadje aan te klikken).

Voor digitale borden:

Het programma ondersteunt het aansturen door middel van een presentatie-afstandsbediening. Dit is meestal een ontvangertje-op-usbpoort + afstandsbediening, waarbij die presenter twee knopjes heeft. Bij Algecadabra geeft een linker-klik een nieuwe opgave, een rechterklik de volgende rekenstap. De docent kan op deze manier vanuit elke positie in het klaslokaal de oefeningen sturen, terwijl hij ondertussen leerlingen individueel uitlegt.